Energieconcept

haalbaarheidsstudie van uw project

Energieconcept

Een duurzaam project moet ook economisch haalbaar zijn. Het haalbaarheidsaspect is uniek voor elk project. Voor een vuurtorenproject kunnen investeringskosten hoger zijn. De betaalbaarheid is echter cruciaal. De schoonheid ligt in het vinden van de juiste balans tussen ecologie en economie. Dat evenwicht moet ook op verschillende manieren worden onderzocht: variaties van CAPEX (investeringskosten), variaties in TCO (Total Cost of Ownership), totale waarden, evaluatieperiode, prijswijzigingen, enz.

EnergieconceptEnergieconceptEnergieconcept

Al in een vroeg stadium kan de economische haalbaarheid worden geanalyseerd, zelfs bij de selectie van sites. Door het ontwerp- en bouwproces kunnen de hypotheses gedetailleerder worden gedefinieerd en de haalbaarheidsstudies nauwkeuriger worden.

Deze studies kunnen op masterplan-niveau zijn (het bereiken van een CO2-neutrale locatie tegen welke prijs?), gebouwniveau (welke koolstofarme initiatieven, passieve huid, ...) of elementair niveau (oplaadpunten, ...).

Onze technische haalbaarheidsstudies worden altijd op maat gemaakt; invoer- en uitvoerdetails kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften.

We bieden expertise in financiële haalbaarheid, waaronder gevoeligheidsanalyses en knowhow over verwarmingstarieven op basis van de volgende alternatieve technologie: NMDA; Niet Meer Dan Anders. We bieden goed onderbouwde berekeningen die zekerheid bieden aan ontwikkelaars van stadsverwarming en transparantie voor eindgebruikers. Onze technische haalbaarheidsstudies onderzoeken de vele mogelijke (afval) warmtebronnen en laten zien welke technologie geschikt is voor uw project.

De zoektocht naar hernieuwbare energiebronnen voor verwarming en koeling resulteert vaak in het gebruik van geothermische systemen. Wij bieden technische en financiële diensten voor deze innovatieve concepten. Concreet werken we samen met meerdere gespecialiseerde partijen om de verdeling van verwarming en koeling te optimaliseren.